بلومبرگ در گزارشی اعلام کرد که درصورت پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا و بازگشتن این کشور به برجام با برداشته شدن تحریم ها، تولید نفت ایران افزایش خواهد یافت که این یک دردسر واقعی برای اوپک خواهد بود.
تولید نفت اوپک در ماه ژوییه با پایان یافتن کاهش تولید داوطلبانه از سوی عربستان سعودی و متحدانش در منطقه خلیج فارس و پیشرفت اندک سایر اعضا در عمل به تعهداتشان، بیش از یک میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کرد.
بخشی از نفت مخازن عظیم چین به بازار بین المللی راه پیدا کرده و معامله گران از این فرصت برای خرید نفت ارزان و فروش مجدد آن به پالایشگاههای منطقه ای استفاده کرده اند.
تحقیقات اوپک نشان میدهد در صورت بروز موج دوم همه گیری ویروس کرونا و توقف دوباره فعالیت های اقتصادی، روند بهبود تقاضا مختل شده و دنیا همچنان با مازاد ذخایر نفتی روبرو خواهد بود.
اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود پیش بینی کرد که تقاضا برای نفت خام این گروه در سال میلادی آینده بهبود چشمگیری پیدا خواهد کرد و از سطح مشاهده شده پیش از بحران ویروس کرونا فراتر خواهد رفت.
اوپک در گزارش ماهانه خود اعلام کرد که تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۱ و همزمان با احیای اقتصاد جهان از پاندمی ویروس کرونا، با رکورد ۷ میلیون بشکه در روز احیا میشود.
دبیرکل اوپک گفت: انتظار می رود رشد تقاضای جهانی نفت در ۲۰۲۰ ، ۹.۰۷ میلیون بشکه در روز کاهش یابد. ما انتظار داریم تقاضا در سال جاری میلادی حدود ۹۰.۵۹ میلیون بشکه در روز باشد.
اوپک و متحدانش با وجود ادامه کشمکش در سه روز گذشته بر سر موضوع مورد بحث در نشست پیش رو، به توافق برای تمدید کاهش تولید در سطح فعلی به منظور تقویت بازار نفت نزدیک شدهاند.
با توجه به تغییر سریع شرایط بازار نفت، ائتلاف اوپک پلاس ترجیح داده اقدامات کوتاهمدتی در نظر گرفته و تعادل دوباره بازار را مختل نکند؛ بنابراین احتمالاً قرارداد کاهش تولید یک تا سه ماه دیگر تمدید می شود.
به نظر میرسد گروه اوپک پلاس مصمم است از اشباع عرضه در بازارهای جهانی نفت که در نتیجه جنگ قیمت تولیدکنندگان بزرگ این گروه و سقوط تقاضا بر اثر شیوع پاندمی ویروس کرونا روی داد و باعث ریزش قیمتها شد، بکاهد.
توافق کاهش تولید اوپک پلاس از روز جمعه رسما آغاز شد و عملکرد روسیه ممکن است مشخص کند آیا این گروه موفق می شود به روند احیای بازار نفت از بحران ویروس کرونا سرعت ببخشد یا خیر.